Огромна грешка ще е президентът да не подпише бързо указа

...
Огромна грешка ще е президентът да не подпише бързо указа
Коментари Харесай

Кирил Петков със сензационен ултиматум към Румен Радев: Има време до петък

„ Огромна неточност ще е президентът да не подпише бързо указа за освобождение на основния прокурор. Никъде в конституцията времето на този декрет не е обещано на президента като власт, с която той да си играе. Според мен би трябвало да издаде указа до края на седмицата, в случай че не се пробва да излезе от действителните си конституционни пълномощия “, съобщи пред Нова телевизия Кирил Петков.
Политическа партия се надяват да няма като цяло фигура на основен прокурор или в случай че я има тя да е натоварена единствено с административни функционалности, изясни депутатът.
Според него премахване на Иван Гешев е добра стъпка, само че институционалните промени би трябвало да продължат.
Кирил Петков се разгласи за сформиране на комисия по инспекция на настояванията на депутатски имунитети.
„ Нито ГЕРБ, нито ние ще оглавяваме тази комисия. Заседанията ѝ да бъдат открити, с цел да няма подозрения за чадър “, сподели още Кирил Петков. „ Тази комисия ще отвори проблема, ще изнесе безусловно всички документи, с цел да видят хората дали прокурорите не се употребяват за политическа бухалка, изясни той. Според него ръководител на комисията може да бъде представител на Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ или „ ИТН “. По думите му би трябвало да се измисли механизъм, посредством който да се подсигурява, че оглавяващият тази комисия няма спор на ползи.
За своя имунитет, който беше пожелан в понеделник, Кирил Петков добави, че самичък ще го даде преди решението на комисията.
Всеки прокурор, който се пробва да прави политическо придвижване посредством искане на имунитет, ще бъде осветен, закани се съпредседателят на Политическа партия.
Той добави, че ДАНС е най-важната работа, от която ще стартира смяната.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР