Огромна част от състезателките в маратона на световното първенство по

...
Огромна част от състезателките в маратона на световното първенство по
Коментари Харесай

Влагата и жегата отказаха близо половината бегачки в маратона

Огромна част от състезателките в маратона на международното състезание по лека атлетика в Доха, Катар не съумяха да финишират поради адските атмосферни условия, в които се организира надпреварата.

На старта застанаха 68 състезателки, като от тях приключиха единствено 40. Останалите отпаднаха по трасето. Победителка стана кенийката Рут Чепнгетич с време 2:32:43 часа. Това обаче е най-слабият резултат в историята на международни шампионати.

Снимка: Getty Images

Участничките се оплакаха освен от температурата на въздуха, която надхвърляше 30 градуса, а и от непоносимата мокрота. Именно тя основава по-големи проблеми на бегачките.

" Направо те убива. Не можеш въобще да дишаш. Непоносимо е. Мислех си, че няма да съумея ", съобщи след надпреварата Волха Мазуронак от Беларус, която приключи пета.

Снимка: Getty Images

Всъщност уредниците дискутираха опция да анулират старта точно поради тежките условия, само че взеха решение да го реалокират през нощта, когато ще е по-поносимо за спортистите.

" Това е пренебрежение към състезателите. Някакви високопоставени лица се събраха и взеха решение, че шампионата ще се организира тук. Но те си седят на студеничко, а в този момент несъмнено спят. В нашата страна в никакъв случай няма да се организира маратон в тези условия ", съобщи след старта треньорът на Етиопия Хаджи Адило Роба.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР