Огромен масив от файлове, получени чрез хакване на компютрите на

...
Огромен масив от файлове, получени чрез хакване на компютрите на
Коментари Харесай

Хакерска атака разкри лагери за уйгурите в Китай

Огромен масив от файлове, получени посредством хакване на компютрите на полицията в китайската провинция Синдзян, разкрива истината за лагерите за превъзпитание. Тя съдържа първия по рода си снимков материал от лагерите, написа в " Туитър " откривателят Адриан Зенц.

От документите излиза наяве, че водачът на Китай Си Дзинпин изисква нови лагери, тъй като съществуващите са претъпкани .

От 2017 година насам китайското държавно управление е задържало огромен брой уйгури и други представители на тюркското население в Синдзян. Външни наблюдаващи се пробват да схванат естеството и мащаба на този блян за намеса, само че те са възпрепятствани от ограничавания физически достъп до Синдзян-уйгурския самостоятелен регион, както и от строгия надзор върху връзката , напомня Chinafile.com.

От изтеглите документи излиза наяве, че до края на 2010 година Китайската национална република (КНР) е интернирала сред един и два милиона уйгури и други лица от етническите малцинства .

Моята лична прогноза от 2018 година предвиждаше сред няколкостотин хиляди и един милион интернирани; през 2019 година, частично въз основа на изтекли държавни електронни таблици, в които са посочени данни за задържането на няколко уйгурски градове, усилих тази оценка на сред 900 000 и 1,8 милиона. Много откриватели на района одобриха тези оценки и показаха разнообразни цифри в личните си изявления, вариращи от " до един милион " в долния край до " сред един и три милиона ", разяснява Адриан Зенц за Chinafile.com.

Първите " два милиона " - тези, които са " повлияни от просинцзянската самостоятелност, панислямисткото и пантюркисткото мислене " - се отнасят до хората, които се разпознават с по-широко тюркско религиозно, културно и езиково завещание, т.е. уйгури, казахи, киргизи и хора от други етнически тюркски групи.

Пекин свързва това възприятие за неханска китайска еднаквост или пантюркистка еднаквост със сепаратизма, като постоянно го разказва като " отрова " на мозъка, която би трябвало да бъде изкоренена посредством " превъзпитание " .

Вторите " два милиона " души живеят в южната част на Синдзян, където процентът на уйгурите и другите тюркски нации е доста по-висок, в сравнение с север.

За Пекин " екстремистката религиозна мисъл " може да опише съвсем всеки, който се занимава с религиозно държание.

През 2018 година в Северен Синдзян са живели към 3,5 милиона уйгури, казахи и киргизи - все тюркски групи, които страната счита за склонни да поддържат " пантюркистки " трендове, което значи, че единствено в тази група евентуално могат да бъдат посочени два милиона души .

Въпреки това през 2022 година в работния проект на районното държавно управление битката за налагане на обществена непоклатимост е разказана като " към момента мрачна и комплицирана ".

Много от уигурите и казахите не престават да тънат в затвори и места за задържане. За по-възрастните, в това число значими културни и религиозни дейци, периодите им са равносилни на доживотни присъди .

Междувременно страната продължава да унищожава обичайните връзки в общността посредством наложително прекачване на работна ръка, делене на родители от деца, премахване на уйгурския език посредством училища-интернати и " усъвършенстване " на етническите " структури на популацията " посредством политики за попречване на раждаемостта и планувана миграция на 300 000 китайски заселници в уйгурските региони.

Заедно със затихването на полицейското наличие в района тези ограничения и тяхната поддръжка от най-високите етажи на китайското управление съставляват значително невидима, мудна форма на геноцид.

Кампанията на Пекин за репресии в Синдзян, която се основаваше на среднощни нападения по домовете и широкомащабно интерниране, в този момент навлезе в нова фаза.

Под управлението на настоящия партиен секретар на Синдзян, Ма Синруй, районът стартира многомилиардна самодейност за стимулиране на инфраструктурното строителство и " висококачественото икономическо развиване ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР