Огромен европейски скандал се завихря около правителството на Николай Денков.

...
Огромен европейски скандал се завихря около правителството на Николай Денков.
Коментари Харесай

Скандал! Министърка на Киро дава 1 млн европейски пари на режима на Путин през „Лукойл“

Огромен европейски скандал се завихря към държавното управление на Николай Денков.
„ Продължаваме промяната “ продължава да финансира „ Лукойл Нефтохим “, по този метод и режима на Путин, и то през европейски средства.
Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева е одобрила план на „ Лукойл Нефтохим “ за преход към кръгова стопанска система по банкет “Подкрепа за прехода към кръгова стопанска система в предприятията ”.
Това се вижда от описи с плановете, утвърдени за финансиране, и на които ще се предложи сключване на контракт, открива инспекция на Епицентър.бг:


Номер 40 в листата с огромните предприятия е „ Лукойл Нефтохим “, като се планува за план от 5 млн. лв. рафинерията да получи 1 млн лв. безплатно европейско финансиране.
Скандалното в тази ситуация е, че до момента в който Европейски Съюз постанова наказания на Русия, министърката на „ Промяната “ подкрепя компанията, която финансира режима на Путин. Още по-скандалното е, че финансирането се обезпечава от Националния проект за възобновяване и резистентност по Програмата за икономическа промяна.
Припомняме, че едно от главните обвинявания към кабинета на Николай Денков е, че някои от министрите му имат персонален интерес от „ Лукойл “.
„ Лукойл “ е съветска компания, благосъстоятелност на съветската страна. Виждаме кой си приказва с нея – министър председателят и шефът на кабинета. Проверете кой оръжеен търговец им е направил срещата и комисионните по какъв начин вървят “, уточни председатилят на Движение за права и свободи Делян Пеевски преди месец.
Тежки обвинявания насочи и ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев. Преди седмица той разкри, че вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е посетил в почивен ден централата на „ Лукойл “. Той е отишъл там с персоналния автомобил на изпълнителния шеф на компанията Александър Величков. „ Какво прави финансовият министър в кола на „ Лукойл “ и в централата на „ Лукойл “ в почивен ден? “, попита Добрев и към този миг няма отговор.
„ Всичките съветски опорки, които повтаряха Денков и Василев, се оказаха единствено опорки. Но през това време милиардите изтекоха в Русия. Година и половина ни лъжеха с цел да пазят съветските ползи “, няколко пъти посочи депутатът от ГЕРБ и добави, че в Министерски съвет се намират същинските виновници, които облагодетелстваха Русия. Добрев напомни, че постоянно когато е ставало дума за премахването на дерогацията на „ Лукойл “, Денков е заплашвал да хвърли оставка.
„ Милиарди отидоха към Путин. Денков ни плашеше с оставка, персонално мен. Защото щял да стане гърмеж с цените на горивата, тъй като рафинерията щяла да затвори, тъй като софтуерно не можела да работи с неруски нефт. Нито едно от тези неща не се случи. Защо плашихме гаргите? За да работят с евтиния съветски нефт “, посочи няколко пъти до момента и Борисов като е подчертавал: „ Говоря против парите, които отиват при Путин “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР