Ограничението на скоростта до 90 км/час по магистрала Тракия между

...
Ограничението на скоростта до 90 км/час по магистрала Тракия между
Коментари Харесай

Ограничението на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора остава за неопределено време

Ограничението на скоростта до 90 км/час по автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора ще остане за неустановен интервал от време, откакто страната към момента не е намерила нужните средства за ремонт, се схваща от писмен отговор на районния министър Петя Аврамова на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Георги Йорданов, заяви " Капитал ".

За момента се вкарват краткотрайни ограничавания за друга дълготрайност, като първото влезе в действие през септември предходната година до март, а по-късно те бяха удължени до края на септември. Сега се чака решението на пътната организация за новия период.

В отговора на депутатското запитване Аврамова споделя, че единствено за ремонт на на дясното платно в посока Бургас са нужни 40 млн. лева Такива средства в бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) не са планувани.

Сумата може да скочи в допълнение, защото в предходни изявления Петя Аврамова е казвала, че даже не са направи подробни проучвани, с цел да се знае какъв брой сериозен е казусът и надлежно не е ясна технологията, по която ще се направи обновяването. Като проблем министърът тогава уточни, че е необходим повсеместен ремонт на седем пътни уреди, а съществуването на коловози било симптом за съществени проблеми в пътната структура на автомагистралата.

През март предходната година беше обявено, че е въображаемо за въвеждане на ограничаване единствено в дясната лента, която е с неравности, само че е преценено, че това ще е рисково. В същото време секторът е обичан на пътните служители на реда за надзор на скоростта. През юли министърът на вътрешните работи уточни, че за половин година там са санкционирани съвсем 5000 водачи.

Тази част от автомагистралата получи позволение за прилагане надлежно през 2007 година и 2011 година за разнообразни прави. Изпълнител на строителството е съдружие " Рънуей-БГ " с главен участник Пи Ес Ай от групата на " Трейс ". Гаранционният период е бил пет години и към този момент е изминал, отбелязва Аврамова, представена от " Капитал ".

По думите на районния министър от началото на 2019 година за настоящ ремонт и поддържане на правата Чирпан - Стара Загора са изхарчени над 1.6 млн. лева, които включват 996 хиляди лева за ремонт, близо 140 хиляди лева за " ограничаващи системи ", което значи мантинели, и 489 хиляди лева за зимно разчистване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР