Ограда ограничава достъпа до плаж Корал показват снимки в социалните

...
Ограда ограничава достъпа до плаж Корал показват снимки в социалните
Коментари Харесай

Ограда пречи на достъпа до плаж Корал

Ограда лимитира достъпа до плаж Корал демонстрират фотоси в обществените мрежи. Според кмета на Царево, в случай че в действителност става дума за общинския път, то още на следващия ден ограничаването ще бъде отстранено.

Според Атанас Русев от Сдружение " Да запазим Корал ", сега няма по какъв начин да се стигне до плажа поради огражданията. " Вчера след обяд се е появила една ограда, която опасва плажа съвсем отвред и на пътя, по който се влиза в него, е поставена една табела, на която написа, че е частна благосъстоятелност и че е неразрешено за коли, " описа Русев, представен от БНР в петък.

 Ограда пречи на достъпа до плаж Корал
© "Да запазим Корал "

Според кмета на Царево Георги Лапчев, малко евентуално е загражденията да касаят самия път, който води до плажа. Според него по-скоро става въпрос за парцела на испанска компания, който в продължение на години е бил нерегламентиран паркинг.

" Написахме акт. Дори написахме два акта и може би това ги е предизвикало да си заградят парцелите. Това си е тяхно право, " показва Лапчев.

Достъпът на коли до плаж " Корал " е стеснен, защото линията е със статут на екоплаж.

 Ограда пречи на достъпа до плаж Корал
© "Да запазим Корал "

В неделя, 11 часа, в гората над плаж Корал от съдружие " Да запазим Корал " отиват на място, с цел да повдигнат жива ограда против " подмолните ползи, които забиха колци в дюните над плаж Корал. " На страницата на събитието уредниците акцентират, че акцията им е и против готвените промени в новия общ организационен проект на Царево, който плануват увеличение на урбанизираните територии в общината с 40%, в естествен парк Странджа - с 20 %. " Част от това безсрамие са и дюните над плаж Корал, " настояват от гражданската организация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР