Огнян Минчев*Украйна ще извоюва своята победа и своята свобода. Тя

...
Огнян Минчев*Украйна ще извоюва своята победа и своята свобода. Тя
Коментари Харесай

Само смели лидери ще попречат властта у нас да попадне в ръцете на платени лобисти на руския варварски империализъм

Огнян Минчев*

Украйна ще извоюва своята победа и своята независимост. Тя ще получи помощта, от която се нуждае. България няма да получи помощта, от която се нуждае. Защото на България не може да се помогне. Ние непринудено позволихме да се сътвори политическа обстановка, в която над 2/3 от българските жители - и политическите сили, които ги съставляват - не могат да утвърдят в обществените институции съществени измерения на българския народен интерес. А точно - да се солидаризираме с нашите съдружници с цел да ограничим експанзията против една самостоятелна европейска страна и с цел да не позволим агресорът да реализира своите цели.

Нашият народен интерес да окажем поисканата от Украйна помощ

има две значими измерения

Първо, ние би трябвало да окажем тази помощ водени от императивите на етиката. Ние принадлежим към общността на свободните европейски и международни демократични страни, които не толерират практикуване на експанзия сред суверенни страни. Това е съществена полезност на тази общественост и нейните членове имат честен ангажимент да предотвратят триумфа на всяка сходна експанзия - в това число тази на Русия против Украйна.

Второ, ние би трябвало да окажем поисканата помощ тъй като това е единственият метод експанзията да бъде лимитирана и да завърши с провалянето на агресора и изтласкването му от територията на Украйна. Ако експанзията реализира - въпреки и непълен - триумф, тя ще има продължение против други европейски страни. Кремълският фашизоиден империализъм към този момент посегна на самостоятелна Молдова (на територията на Приднестровието). Никой в източна Европа не е застрахован от такава експанзия - изключително страна като България, малодушно " снишила се " в опитите си да не бъде забелязвана и да " мине метър " във време на тестване.

Макар и обект на яростен публичен спор в България,

гореизброените причини са по-скоро труизми

артикул на здрав разсъдък и оценка на явни действителности. Ако българската политическа система не бе толкоз брутално фрагментирана в услуга на непознати, антибългарски цели, тези причини щяха да доведат до спокойното приемане на нужните и явни решения - както от Народното събрание, по този начин и от изпълнителната власт. Така, както бяха признати тежките, само че нужни решения в подтекста на Косовската рецесия през 1999г. Тогава водачите на България демонстрираха героизъм и отговорност да вземат тези решения без да бъдем нито страна-членка на НАТО, нито на Европейски Съюз - т.е., при доста по-високи опасности за страната и за страната. Те бяха водачи, а не оперетъчни " натовски генерали " и лобисти на непознати ползи.

България през днешния ден се нуждае от смели водачи, които да погледнат оттатък политическата завист на деня, оттатък личните си дрязги и да се обединят във вземането на нужни решения, гарантиращи бъдещето на страната ни. Ако не създадат това, рано или късно - по-скоро рано, в сравнение с късно - властта в страната ще попадне напълно в ръцете на платените лобисти на варварския империализъм на североизток, както и да се назовават те - " Израждане ", фенклуб на Решетников или 100 годишна прислужница на кремълския произвол...

* Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР