Огнена стихия в Аляска- пожари и рекордни температури обхванаха американския

...
Огнена стихия в Аляска- пожари и рекордни температури обхванаха американския
Коментари Харесай

Рекордни температури предизвикаха горски пожари

Огнена буря в Аляска- пожари и рекордни температури обгърнаха американския щат. За това оповестиха и български студенти в най-северният щат. До момента пламъците са опустошили над 3 хил квадратни километра, а в понеделник термометрите регистрираха безспорен топлинен връх.
32,7 градуса по Целзий. Най-високата температура, регистрирана в миналото в обичайно студения щат.
„ Почти цялата територия на Аляска е покрита от огън и от пушек. Той е доста гъст и извънредно доста замърсява въздуха”, сподели Сълзица Савова.
Сълзица е български студент, отпътувал на бригада в Аляска. Разказва, че поради спецификата на щата, естествените за едни температури, са пагубни за други.
„ Тук въздухът е доста изсъхнал и тези 33 градуса се усещат като доста повече”, добавя Сълзица.
Постепенно, високите температури прераснали в големи пожари. Изпепелени са над 3000 кв. км. Властите в Аляска са взели ограничения за отбрана на популацията. Започнала е и евакуация в рисковите територии.„ Раздадоха маски на всички ни, които би трябвало да носим постоянно, когато излизаме навън”, споделя Сълзица.Седем дни жегата тормози хората в Аляска. Сега жителите на щата се надяват на дъжд, който да помогне за преодоляването на обстановката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР