С декларация от страна на ПП-ДБ започна извънредното заседание на

...
С декларация от страна на ПП-ДБ започна извънредното заседание на
Коментари Харесай

Главчев уверява: И без депутати пенсиите ще се вдигнат с 11%

С декларация от страна на ПП-ДБ стартира изключителното съвещание на Народното събрание измежду предизборната акция.

Вижда се една позната от близкото минало картина. Ако ГЕРБ и Движение за права и свободи получат властта и ни върнат към постната пица с бухалките, най-важните черти ще са ясни - заплати и пенсии под линията на беднотия, ориентиране на големи количества от нашите пари на олигарси с бизнес планове, рекет върху бизнеса с Нотариуси и джуджета, напън с компромати и неистини на всички, които се пробват да трансформират нездравословния модел на хората. Това съобщи някогашният министър председател, а понастоящем народен представител от ПП-ДБ акад. Николай Денков макар уверенията, че съвещанието няма да се трансформира в част от предизборната акция.

Денков изясни, че през последния месец страната се оказала в страната на чудесата - двама министри били уволнени без пояснения две седмици, откакто бяха назначени; финансовият министър плаши хората, че в хазната са останали единствено 6 милиарда лева.; Министерски съвет бил напът да позволи построяването на частна детска болница, с която да обезсмисли построяването на държавна такава, и макар че планът за частна болница е бил спрян към този момент, защото не е от изгода на хората.

По думите му единствено бурната социална реакция провокирала прекъсването на плана за частна детска болница. Дали по тази причина ГЕРБ и Движение за права и свободи не поддържаха мораториума за разкриване на нови лечебни заведения до актуализацията на новата здравна карта, запита Денков. Някои разбра ли в страната какво ще стане с цената на тока и с какъв брой, недоумява той.

Николай Денков продължи с рецензиите си към служебното държавно управление. Според него министърът на енергетиката се занимава с пиар акции да договаря с " Боташ ", с цел да не банкрутира " Булгаргаз ", а пък служебният министър на нововъведенията предложил ББР да раздава нисколихвени заеми на физически лица. Денков посочи и че без пояснения се уволняват хора и от Държавна консолидационна компания (ДКК), небрежно сменили ръководителите на Здравната каса и куп други структури. Според него всички дейности на служебното държавно управление са добра позната тактичност от ръководството на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Това е единствено началото, предизвести Денков. Той добави още, че пуделите с пачките и компроматите със записите единствено прикриват желанието на ръководещите да не преглеждат значимите случаи към Нотариуса, Осемте джуджета, Турски поток. Това ли желаеме, запита Денков.

Той упрекна още, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са провалили ротацията.

На Денков отговори депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков още веднъж в декларация

Колкото и заявления да извършите, няма да съберете твърдото си ядро, тъй като и вашите хора стачкуват на " Фритьоф Нансен ". Смирете се малко, сдържайте се, тъй като ще платите политическата цена. По думите му с сходни дейности се неодобряват измененията в Конституцията. Това, което се случва през първите дни на акцията е, че вие се пробвате да употребите институцията, за която кандидатствате като претенденти за народни представители, без да си давате сметка, че изборите ще минат. Какво задачите, какъв е смисълът на изключителното съвещание на Народното събрание, запита Тома Биков.

Според него там, където пипнат ПП-ДБ, към този момент има проблеми. И даде образец - отиват на бул., където няма проблем, и основават подобен, визирайки реорганизацията на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ".

Пенсиите отпуснати до 31 декември 2023 година се осъвременяват от 1 юли 2024 година с 11%. Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли с 11%, бе безапелационен служебният министър председател Димитър Главчев от трибуната на Партийния дом по отношение на появилите се спекулации, че пенсиите няма да бъдат увеличени от Национален осигурителен институт с 11, а с 10%.

Той изясни, че постоянно идва в Народното събрание със особено възприятие. Припомнил си какво е било в Народното събрание, само че отхвърля да влезе в предизборния звук от мнението на някогашния финансов министър Асен Василев. Главчев съобщи, че няма какво повече да каже повече за пенсиите, а депутатите трябвало да разполагат с парламентарното време, защото било скъпо за българските данъкоплатци.

Той акцентира, че на служебното държавно управление не му е хрумвало да предлага % по-малко нарастване на пенсиите със заложените 11%. Независимо какво има на уеб страницата на Национален осигурителен институт решение на Надзорния съвет на института, пенсиите ще бъдат увеличени с 11%, безапелационен бе министър председателят.

Той добави, че служебното държавно управление няма да направи промени в Кодекса за обществено обезпечаване.

Малко преди този момент Василев показа ревюто си от трибуната на Партийния дом за какво ПП-ДБ желае чуването на служебния министър председател Димитър Главчев. Той запита Главчев за какво не е успокоил обществото и пенсионерите, че пенсиите ще бъдат увеличени с 11%? Нивото, от което започнахме беше не латиноамериканско, а африканско. Няма да ви мине номерът да ни върнете към постната пица, закани се Василев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР