Оглавяванета от топ бизнесмена Конфедерация на работодателите и индустриалците в

...
Оглавяванета от топ бизнесмена Конфедерация на работодателите и индустриалците в
Коментари Харесай

КРИБ подкрепя създаването на Държавна петролна компания

Оглавяванета от топ предприемача Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поддържа предложението  за основаване на държавно дружество „ Държавна петролна компания “. Това излиза наяве от публикувана до медиите позиция.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Министерството на финансите предлага основаването на държавно дружество „ Държавна петролна компания “ към министъра на стопанската система, която да извършва всички функционалности на държавния запас за предпазване и възобновяване на запасите на петролни енергийни артикули.

Така ще се усъвършенства ръководството на наложителните запаси и ще се подсигурява постигането им и устойчивото им поддържане в осъществяване на условията на европейското законодателство, оповестиха от финансовото министерство.

Ето и цялата позиция на КРИБ:

Във връзка с оповестеното на уеб страницата на Министерството на финансите предложение за основаване на държавно дружество „ Държавна петролна компания “, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България употребява случая да изрази за следващ път кардиналната си поддръжка в посока обезпечаване на действителна конкуренция на пазара на горивата.

Ние намираме, че основаването на такава конструкция безспорно ще усъвършенства конкуренцията на пазара и ще способства за обезпечаване на оптимално ниски цени за жителите и бизнеса.

Гаранция за постигането на тази цел е предвиждането лицензираните складодържатели да не могат да отхвърлят съхранението на горива на други инвеститори, както и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други инвеститори.

Друг позитивен детайл в предлагането е, че държавната петролна компания ще извършва и всички функционалности на държавния запас за предпазване и възобновяване на запасите на петролни и енергийни артикули.

Това съответствува и с позицията на Комисия за защита на конкуренцията по отношение на складовите бази.

" Край на монополите и картелите в цените на горивата! Държавата си влезе в ролята да помогне на хората и бизнеса за пазарни цени! Колкото по-бързо се осъществя този план, по-добре за всички ни! ", написа Кирил Домусчиев в профила си във Facebook.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР