ОФК Спартак Плевен спечели промоция за Втора лига два кръга

...
ОФК Спартак Плевен спечели промоция за Втора лига два кръга
Коментари Харесай

Спартак Плевен влезе във Втора лига

ОФК Спартак Плевен завоюва промоция за Втора лига два кръга преди края на шампионата в Северозападната трета дивизия. Днес плевенчани реализираха разгромна победа с 5:0 Павликени и събраха 73 точки, със 7 повече от преследвача си Янтра-Габрово. Габровци също биха безапелационно 6:0 при гостуването си на Локомотив (Мездра), само че и в двата директни дуела паднаха от Спартак Плевен, тъй че остават в подножието на върха.

Още в 3-ата минута играчите на Спартак Плевен поведоха в резултата с тъкмо изпълнена дузпа от Цветан Петров. В 15-ата Ивайло Върбанов удвои, а отново той направи 3:0 в 4-ата минута на второто полувреме.

Любомир Тодоров оформи разгрома с 4-и гол в 77-ата минута, а Преслав Антонов фиксира крайното 5:0 четири минути преди края на мача.

Така Спартак Плевен е третият нов член на второто равнище на българския футбол след първенците на Североизточната група Спартак (Варна) и на Югозападната Хебър 1918 (Пазарджик). Не е явен още спечелилият на Югоизток, където Нефтохимик и Созопол се съревновават. "Шейховете " водят с 5 точки преднина два кръга преди края и в петък, 24-и май, могат да отпразнуват промоция, в случай че победят Левски (Карлово) като посетител.

Има възможност Верея да не получи лиценз за Втора лига. Такъв сюжет може да докара до предоставяне на късмет и на подгласниците в Трета лига./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР