Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи пред

...
Захарова призова НАТО „да не отрича“ факта на изпращане на военни в Украйна

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Захарова призова НАТО „да не отрича“ факта на изпращане на военни в Украйна

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова уточни пред НАТО, че няма смисъл да се отхвърля фактът на изпращане на военните на алианса в Украйна.

„ Няма смисъл да отхвърляме повече “,

разяснява Захарова пред „ Известия “ думите на полския външен министър Радослав Сикорски.

По-рано полският министър по време на конференция, отдадена на 25-ата годишнина от участието на Полша в НАТО, сподели, че войските на НАТО към този момент са в Украйна. В същото време Сикорски не изясни за какви военнослужещи от кои страни става дума.

На 26 февруари френският президент Еманюел Макрон сподели, че на среща в Париж, на която представители на към 20 западни страни са разискали по-нататъшната поддръжка за Украйна в спора с Руската федерация, тематиката за вероятното изпращане на сухопътни сили на западните страни в Украйна беше издигнат. По думите му участниците не са постигнали консенсус по този въпрос, само че подобен сюжет не може да бъде изключен в бъдеще. След конференцията представители на множеството страни-участнички обявиха, че не възнамеряват да изпращат войски в Украйна и още повече се опълчиха на присъединяване им във военните дейности против Русия.

Мария Захарова счита и, че папа Франциск,

говорейки за спокойно споразумяване на Украйна, се обръща към Запада, който употребява Украйна като инструмент за реализиране на задачите си.

„ Аз го виждам по този начин: папата желае от Запада да се откаже от упоритостите си и да признае неточност “, сподели Захарова в коментар за ANSA. Както означи тя, Русия в никакъв случай не е блокирала договарянията с Украйна. Според нея Франциск се обръща не към Киев, а към Запада с апел за започване на договаряния.

В изявление за швейцарската телевизионна и радиокомпания RSI Франциск прикани за започване на преговорния развой за Украйна с присъединяване на интернационалните медиатори. В същото време папата добави, че когато някой види, че „ е надвит, че нещо не върви, би трябвало да покаже храброст и да договаря “, с цел да предотврати най-лошото и да избегне нови смъртни случаи. В същото време в отговора си той употребява термина „ бяло знаме “, който беше пояснен от доста медии като апел за предаване на Киев.

 

Източник: ТАСС / Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР