Официалните данни за последния месец показват милион регистрирани нощувки, което

...
Официалните данни за последния месец показват милион регистрирани нощувки, което
Коментари Харесай

Министърът на туризма с важна информация за родното Черноморие

Официалните данни за последния месец демонстрират милион регистрирани нощувки, което е със 7% повече, съпоставено със същия интервал на предходната година. Има терзания за идващия месец, само че за момента сезонът върви добре. Това разяснява в студиото на NOVA министърът на туризма Зарица Динкова.

" Ние започнахме да оценяваме нашите туристи по метода, по който те срещат гостоприемството и уважението в Гърция. Най-добрите ограничения за по-силен туризъм са пазарните - положителното съответствие сред цената и качеството ", акцентира тя.

Динкова изясни, че всеки ден получава отчет по какъв начин се движат морските течения и какви са евентуалните замърсявания. " Нашето море е безвредно, чисто и несъмнено. Няма данни замърсяванията даже да има заплаха да стигнат северната граница на Румъния ", съобщи министърът.

Информация се обменя с други страни. Разчита се и на сателитни системи. " Кална акция се вихри много мощно и целеустремено против българския бранд. Тя е много уплътнена и подхожда на всички критерии за хибридност ", безапелационна е Динкова.

Министърът очерта " планини от насъбрани проблеми ". " Това са натрупвания с десетилетия, систематични и структурни проблеми, чието решение не зависи единствено от една институция. За да има привлекателни туристически места, трябват хубави места за живеене - с инфраструктура ", е мнението ѝ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР