Официална церемония по повод честване на 40 години Международен ден

...
Официална церемония по повод честване на 40 години Международен ден
Коментари Харесай

Предстои официална церемония по повод честване на 40 години Международен ден на мира



Официална гала във връзка честване на 40 години Международен ден на мира ще бъде маркирана на 21 септември от 11 пред Паметника на незнайния войник в София. С проявата ще приключи Седмицата на мира, чиито хазаин е българската столица. Сред уредниците на Седмицата са участниците в самодейността " Пробег на мира ", учредена преди повече от 30 години от духовния преподавател Шри Чинмой като интернационална атлетическа щафета със разпален факел - знак на всеобщия блян на човечеството към мир и съгласие. Виолета Ангелова от самодейността " Пробег на мира "

" Обединихме се дружно с сдружението на Организация на обединените нации за България, с фондация " Докосни дъгата " и с Руския културно-информационен център и взехме решение да организираме редица начинания в разнообразни форми, които са отдадени на мира. Ние от " Пробег на мира " имаме вяра, че е пристигнал момента в историята на човечеството, когато може да вървим умишлено и градивно напред. Започнахме още на 15-и септември с разкриване на изложбата " Фонтан на изкуството ". Посетихме няколко учебни заведения, говорихме с деца на тематика мир. Посетихме няколко дръвчета, които са отдадени на мира ".

Днес в 11.00 ч., в парк " Камбаните " стартира церемонията по награждаване с купата " Почетен факлоносец на мира ", сподели още  Виолета Ангелова:

" Ще наградим с почетната премия " Факлоносец на мира " едни доста надарени български спортисти, които популяризираха България. Ще получат награди Ивет Горанова, Станимира Петрова, Ивайло Иванов и Христо Христов.  Една прелестна гала в парк " Камбаните ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР