Офертите на двете мощни компании са с разлика от едва

...
Офертите на двете мощни компании са с разлика от едва
Коментари Харесай

ЧЕЗ надцака конкурента си Енерго -про за доставката на ел.енергия с цели 6 ст

Офертите на двете мощни компании са с разлика от едвам 6 стотинки. ЧЕЗ е класирана първа с предложение от 76,31 лева за мегаватчас електрическа сила, до момента в който „ Енерго-Про “ желае по 76,37 лева и е класирано на второ място. В конкуренцията кой да продава ток на 31 общински обекта се включиха 7 компании, само че предложенията на останалите са в диапазона 80 – 90 лева за мегаватчас. По предварителни разценки за интервала на консумация, регламентиран в публичната поръчка, кметството ще заплати над 11 хиляди мегаватчаса за най-малко 638 хиляди лева без Данък добавена стойност. Така Община Велико Търново, която неотдавна реши да излезе на свободния енергиен пазар, ще осъществя икономии от над 400 000 лева за осветяване и отопление от захранваните 31 обекта, оповестява вестник "Борба ".

Любопитен подробност е, че годишната консумация на електричество за шадраваните в парк „ Марно поле “, които на всичко от горната страна работят единствено няколко месеца, надвишава съвсем двойно потреблението за същия интервал на Южния пътен възел. „ Борба “ разполага с публична информация, съгласно която за възела се изразходват 98 хиляди киловата, до момента в който атракцията в центъра коства 145 хиляди лв.. Годишният разход за административната постройка на общината е 330 хиляди киловата, а за старческия дом – 260 хиляди лв.

Домовете в Пчелище и Церова кория имат под 200 хиляди киловата на година. 337 хиляди киловата годишно употребява спортната зала на ул. „ Краков “, детските градини имат сред 40 и 60 хиляди киловата, а административната зала на музея е с 82 хил.лева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР