Офертата за нови изтребители Ф-16 предизвика разнопосочни реакции в парламента.

...
Офертата за нови изтребители Ф-16 предизвика разнопосочни реакции в парламента.
Коментари Харесай

Остра полемика в НС заради офертата за нови изтребители Ф-16

Офертата за нови изтребители Ф-16 провокира разнопосочни реакции в Народното събрание. Депутатите се концентрираха към цената на самолетите. Според зам.-председателя на Комисията по защита и народен представител от Политическа партия Благовест Белев предлагането е знак за доверие към новите ръководещи:

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия дефинира като  безсрамие препоръчаната цена:

" При състояние че не са пристигнали първите 8 изтребителя Ф-16 и то се забавят дотук с към две години, и то на една безумно висока цена, и в този момент идват вторите осем самолета на още по-висока цена. Вижте какво прави Руминя, вижте на какви купува Гърция, на какви цени купува Полша тези самолети, а ние на какви ги купуваме? Какво е това безсрамие? "

Христо Иванов от " Демократична България " настоя за политическа поддръжка за рационализация на армията:

" Ние би трябвало уверено да влагаме в рационализация на своите отбранителни сили. Това би трябвало да се прави мъдро, би трябвало да се договаря, само че това може да се случи единствено при ясна тактика и при ясна политическа поддръжка за управлението на Министерството на защитата, че България оттук насетне ще влага и ще се отнася съществено към нуждата да има защита и към нейната рационализация. Тогава може да се реализиран доста по-разумни цени, само че няма никакво подозрение, че България би трябвало да си модернизира въоръжените сили. Нека никой да няма никакво подозрение по тази причина ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР