Одобреното от Народното събрание на първо четене преизчисляване на всички

...
Одобреното от Народното събрание на първо четене преизчисляване на всички
Коментари Харесай

Вигенин: Надявам се, че преизчисляването на пенсиите ще бъде одобрено от следващото НС

Одобреното от Народното събрание на първо четене преизчисляване на всички пенсии няма да бъде гласувано дефинитивно от сегашния парламент.

След едночасово съвещание Председателският съвет на Народно събрание не реализира единодушие предлагането на Българска социалистическа партия за промени в Кодекса за общественото обезпечаване да бъде гледано на второ четене с аргумента, че правилникът не разрешава да бъде нарушаван признатият за през днешния ден дневен ред.

Депутатът от левицата Кристиян Вигенин разгласи от трибуната на Народно събрание, че упованията на пенсионерите няма да бъдат изпълнени, но  Българска социалистическа партия ще се съгласи с дневния ред на Народното събрание. Вигенин обоснова решението:

" Тъй като има заплаха днешното съвещание да бъде прекратено, в случай че продължат разногласията и обструкциите от наша страна, само че също по този начин е значимо да минат и идните точки в дневния ред и да не дадем още веднъж опрощение и опция съвещанието да бъде прекъснато, ние одобряваме Народното събрание да продължи работа по метода, по който беше гласувано през вчерашния ден.

Очакванията няма да бъдат изпълнени и остава да се надяваме, че в идващия парламент уговорките, поети с гласуването на първо четене от всички политически групи, ще намерят израз в използване на тези промени - при започване на идващия парламент ",  заяви заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от левицата Кристиян Вигенин.

Междувременно поради отхвърленото предложение за преизчисляване на пенсиите  от разнообразни пенсионерски организации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР