"Одело България", част от базирания в Германия доставчик на автомобилни

...
"Одело България", част от базирания в Германия доставчик на автомобилни
Коментари Харесай

Турската Одело строи втори завод в България за 10 млн. евро

"Одело България ", част от основания в Германия снабдител на автомобилни осветителни системи Odelo Group, ще строи цех за 10 милиона евро в Икономическата зона на Тракия, до Пловдив. Българското поделение е отпуснало 4 милиона евро от общата инвестиция за закупуване на съоръжение.

Заводът, който ще се разгръща на 12 000 кв. м, ще създава аварийни елементи за автомобилни осветителни системи. Изграждането на новия цех, който ще е втория за компанията в България, се чака да завърши до ноември. Компанията възнамерява да усили броя на личния състав си с над 100 души до 330 чиновници до края на 2021 година До няколко месеца се чака "Одело България " да стартира да създава сигнални светлини за коли Dacia.

През октомври 2019 година "Одело България " откри цех за 40 милиона евро в Икономическата зона на Тракия. Тогава бе обявено, че се чака близо 400 души да бъдат наети в оборудването до 2023 година Заводът създава стопове за коли на Mercedes-Benz.

"Одело България " има и център за научни проучвания и развиване в София, който също беше открит през 2019 година

През 2011 година основаната в Германия Odelo Group стана благосъстоятелност на турската Bayraktarlar Holding A.S. Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро вложения, направени през последните 7 година. В тях работят 4 000 чиновници, а оборотът за 2018 година е 383 милиона евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР