Очовечи света - така се казва стрийт арт проектът на

...
Очовечи света - така се казва стрийт арт проектът на
Коментари Харесай

Очовечи света

" Очовечи света " - по този начин се споделя стрийт арт планът на българина Ваню Кръстев. Неговото изкуство се вглежда в детайли от градската ни среда и им придава темперамент и душа. Снимките, най-вече от София, станаха много известни в известния уебсайт boredpanda.com. С две елементарни пластмасови очички (Jiggly eyes - в случай че постоянно сте се чудели по какъв начин се казват) ) той " очовечава " стълбове, тротоарни плочи и други сходни, които или не виждаме, или които ни възмущават с опустошения си тип. Този вид стрийт арт се назовава eyebombing и ето какво четем в уеб страницата на Кръстев eyebombing.bg:

" Eyebombing е улично изкуство, при което се залепват дребни пластмасови очички върху неодушевен предмет. Идеята е ловко да му се придаде тип онлайн създание. Целта е да се очовечат (хуманизират) улиците и околната среда, с което да се даде слънчева и топла страст на преминаващите хора. Това, което отличава Eyebombing от останалите форми на улично изкуство е, че тук го няма егото на създателя, което търси изява и популярност (често под някаква форма на вандализъм). "

“И фактически - изцяло доброжелателно, симпатично обръщение: " Очовечи света ". Бихме добавили единствено от нас: " И очовечи себе си " ”



















Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР