Очевидно замисълът на днешния дебат в парламента беше партиите да

...
Очевидно замисълът на днешния дебат в парламента беше партиите да
Коментари Харесай

Асланов: Партиите искаха да унижат ИТН в НС

Очевидно замисълът на днешния спор в Народното събрание беше партиите да унижат „ ИТН “. Това сподели социологът Юрий Асланов в изявление за организация „ Фокус “.

Относно дебата по отдръпване на проектокабинета на „ ИТН “, Асланов разяснява: „ Няма разумна причина за така наречен спор, който беше пожелан. Водещо беше персоналното волеизявление на претендента за министър председател. На мощ никой не може да накарат да заеме някакъв пост не могат да го задължат с решение да ръководи тази служба “.

„ Очевидно замисълът на дебата беше другите да се опитат да унижат колкото се може партията, която е първа политическа мощ по резултат. Те напуснаха залата, поради което сътвориха и различен казус – решението не може да се одобри от първия път заради липса на кворум. От партия ГЕРБ също направиха сходна проява “, добави Юрий Асланов.

По думите му получилото се разделяне прави нелогично удължаването на живота на този парламент и напълно естествено е отиването на нови избори.
„ Междувременно, доверието сред участниците в евентуална коалиция след разменените обиди и взаимни обвинявания се срина дотолкоз, че е невероятно да бъде възобновено. Да се приказва по какъв начин на втори или още по-малко на третия мандат може да се сформира държавно управление е безсмислено. Ясно е, че хоризонтът са нови избори “, сподели още той.

Според Асланов след развилите се събития явно няма печеливши. „ Не мога да преценява дали всички губят. При всяко едно състояние не губят по равно, някои губят повече, други по-малко. На идващите избори интригата ще остане – ще има ли 6-и състезател в идващия парламент. Най-близо до това са поръчките от националистическия набор в лицето на партия „ Възраждане “ и остарялата националистическа коалиция. Но, може да се появи и нов състезател. Когато рецесията е дълбока и всички други са в недружелюбност пред необятното публично мнение, в случай че има висока интензивност, тогава може да се появи нов състезател “, добави социологът.

Бел.ред.
Има Такъв Народ влезе в политиката на крилете на с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли концепцията в два поредни Народното събрание?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР