Очаквано спортист №1 на България Цветана Пиронкова се класира за

...
Очаквано спортист №1 на България Цветана Пиронкова се класира за
Коментари Харесай

Пиронкова се класира за Откритото първенство на Австралия

Очаквано състезател №1 на България Цветана Пиронкова се класира за главната скица на Откритото състезание на Австралия по тенис, което стартира на 8 февруари след трета поредна победа. За нея това ще бъде 13-о присъединяване в Мелбърн, където дебютира през 2006 година

В последния кръг от квалификациите в Дубай тя надви над №14 в схемата им Маргарита Гаспарян от Русия с 6:3, 7:5.

Още в първия гейм на срещата Цвети подаваше и демонстрираха огромно самообладание, като го завоюва от 0:40. Веднага по-късно тя проби сервиса на Гаспарян за 2:0 и след това затвърди с гейм на нула. В петата игра Пиронкова още веднъж беше сложена в обстановка 0:40, отрази два брейкбола, само че при третия прати топката в мрежата. 33-годишната пловдивчанка още веднъж проби за 5:3 след непредизвикана неточност на съперничката и по-късно сервираше за продобиване на частта. Тя отрази опция за рибрейк, стегна до сетбол и го осъществя след форхенд в навън на Гаспарян, след което се поздрави с мощно „ Айде! “.

Мощната 26-годишна рускиня стартира идната част с пробив за 2:0. В идващия гейм Цветана имаше точка за рибрейк, само че не съумя, откакто сеченият ѝ форхенд се спря в лентата на мрежата. Все отново българката върна пробива за 2:3, когато топката на Гаспарян отлетя надалеч в навън. Пиронкова нанесе своя удар с брейк за 5:4, когато осъществя третата си опция. След това застана на главната линия, с цел да завърши мача, само че не съумя. Цвети направи нов пробив след двойна неточност на съперничката и още веднъж сервираше за място в главната скица на Откритото състезание на Австралия. Тя завърши при четвъртия си мачбол след ретур в навън на рускинята.

Пиронкова вкара единствено 54 % първи сервис, само че завоюва 81 % от точките при влизането му в игра. Тя записа пет аса и две двойни неточности в мача.

Другият представител на България в Мелбърн ще бъде Григор Димитров, който ще бъде измежду поставените тенисисти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР