Очакваме зелена светлина от президента Еманюел Макрон, заяви днес френският

...
Очакваме зелена светлина от президента Еманюел Макрон, заяви днес френският
Коментари Харесай

Посланикът на Франция в Северна Македония очаква зелена светлина от Макрон за начало на присъединителни преговори

Очакваме зелена светлина от президента Еманюел Макрон, съобщи през днешния ден френският дипломат в Северна Македония Кристиян Тимоние по отношение на позицията на Франция за установяване на Северна Македония на дата за начало на договаряния за присъединение с Европейски Съюз, съобщи МИА.

След решението на немския Бундестаг да утвърди начало на договаряния за присъединение на Северна Македония френският дипломат сподели, че всяка страна има своя система за взимане на решения, предава Българска телеграфна агенция.

" Всяка страна има своя лична система. Ние чакаме зелена светлина от нашия президент. Както постоянно, обсъждаме тематиката с нашите немски сътрудници. Имаме положителна позиция по отношение на вашата страна и нейните старания в районно отношение. Французите и германците знаят добре, че е нужна доста работа, с цел да може промените на хартия да се трансфорат в действителни промени ", съобщи Тимоние пред кореспонденти.

Посланикът добави, че 27-те членки на Европейски Съюз ще обсъдят въпроса и ще вземат положителни решения, което ще изисква също да бъдат направени взаимни отстъпки. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР