Очакваме подписаното наскоро споразумение за взаимно признаване на сертификатите за

...
Очакваме подписаното наскоро споразумение за взаимно признаване на сертификатите за
Коментари Харесай

Елена Йончева: Взаимното признаване на сертификатите за ваксинация с Израел ще насърчи туризма |

Очакваме подписаното неотдавна съглашение за взаимно признание на документите за имунизация против COVID-19 сред Европейски Съюз и Израел да насърчи туризма. Държавите от Европейски Съюз са най-посещаваните туристически дестинации от жителите на Израел. 

Това съобщи Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, след края на визитата си в Израел. Там тя бе дружно с сътрудници от Европейския парламент (ЕП), в качеството си на зам.-председател на Делегацията на Екологичен потенциал за връзки с Израел. 



По време на визитата си европейските депутати се срещнаха с Йоси Шаин, ръководител на Делегацията на Кнесета за връзки с Екологичен потенциал, както и с други членове на Народното събрание на Държавата Израел. Срещата завърши със взаимно изказване, като бяха извършени и диалози с представители на опозицията в Кнесета.

Делегацията на Екологичен потенциал означи неповторимата коалиция, която ръководи в Израел, формирана от партии от целия политически набор, в това число за първи път с присъединяване на групировка, представляваща арабската общественост.

В Йерусалим европейските депутати се срещнаха с Нахман Шай, министър по въпросите на диаспората, Идан Рол, зам.-министър на външните работи, Дани Даян, ръководител на Яд Вашем, както и с високопоставени чиновници от Министерството на външните работи и представители на организации на гражданското общество.

Европейски Съюз е най-големият търговски сътрудник на Израел, подчертаха домакините, като и двете страни показаха общ интерес към построяването на по-тесни стопански връзки и поощряване на вложенията посредством улеснение на търговията и понижаване на нетарифните бариери, както и за научно и софтуерно съдействие. Двете делегации приветстваха укрепването на връзките сред Европейски Съюз и Израел в доста браншове като превоз, туризъм, обучение, индустрия, правораздаване и битка с тероризма.

Европейските депутати означиха неотдавна признатата от Европейската комисия невиждана Стратегия на Европейски Съюз за битка с антисемитизма. Като отбелязва с терзание възходящите прояви на антисемитизъм в Европа, тя обрисува няколко ограничения, които имат превантивна цел. Насърчават се проучванията, образованието и паметта за Холокоста. Стратегията планува стъпки за увеличение на съдействието с интернет компании, които да лимитират деянията на антисемитизъм онлайн, да пазят по-добре общественото пространство и религиозните центрове; възнамерява се основаване на европейски проучвателен център на актуалния антисемитизъм и други Европейски Съюз ще постави старания тези ограничения да доведат до световна битка против антисемитизма. Европейските депутати ще призоват страните членки да одобряват определението за антисемитизъм на Международния алианс за възпоменание на Холокоста като правно съображение, както и то да бъде употребявано в просветителни стратегии.

Делегацията на Екологичен потенциал приветства и обновените директни контакти сред израелските и палестинските водачи и насърчи по-нататъшното разширение на тези старания, които могат да проправят пътя за засилено израелско-палестинско съдействие и за решение на основни политически провокации, с цел да се даде нов подтик на мирния развой. 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР