Очакваме лятото с нетърпение - слънцето, морето, радостта, пътуванията. И

...
Очакваме лятото с нетърпение - слънцето, морето, радостта, пътуванията. И
Коментари Харесай

Вече е ясно защо придобиваме тен по-бавно, отколкото ни се иска

Очакваме лятото с неспокойствие - слънцето, морето, насладата, пътуванията. И несъмнено - най-после да придобием съвършения натурален загар, за който мечтаем.    

Искаме да е здравословен, да избегнем бръчките, да предпазим кожата и това да се случи бързо просто тъй като лятото е малко. В гонене на красивия безоблачен тен се изкушаваме да използваме слънцезащита с по-нисък SPF и да прекараме през целия ден на плажа съвсем без сянка, и въпреки всичко имаме чувството, че не почерняваме.

Ново проучване на университета в Тел Авив (TAU) разкрива " мистерията " за какво процесът на почерняване на кожата не се случва незабавно след излагане на слънце, а след няколко часа или даже няколко дни при някои хора.  



Резултатите от проучването, оповестено в Journal of Investigative Dermatology, демонстрират, че първичната реакция на организма след слънчева баня е да даде приоритет на възобновяване на увреждането на ДНК в кожните кафези, а това попречва механизма, виновен за пигментацията на кожата, прочут като придобиване на тен.

Изследователите изясняват, че едвам откакто са поправили генетичната информация по най-хубавия вероятен метод, клетките стартират да създават нараснало количество меланин, който прави кожата по-тъмна.  

Освен че изяснява за какво придобиваме загар по-бавно, в сравнение с ни се желае, това научно изобретение разкрива молекулярен механизъм, който може да послужи като основа за по-нататъшни проучвания, които на собствен ред могат да доведат до реформаторски лекувания, които ще обезпечат оптималната отбрана на кожата , а в дълготраен проект даже могат да допринесат за попречване на рак на кожата ", споделя водещият създател Кармит Леви от Медицинския факултет на университета на Тел Авив. 
 5-те основни неща, които би трябвало и не би трябвало да вършим при потребление на слънцезащита 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР