Страховете, че Иран може да предизвика Трета световна война, остават

...
Страховете, че Иран може да предизвика Трета световна война, остават
Коментари Харесай

Заплахата от Втората световна война на Иран все още е висока, тъй като смъртта на президента Ебрахим Раиси „няма да възпре ядрения план“ на фона на напрежението със Запада

Страховете, че Иран може да провокира Трета международна война, остават огромни след гибелта на президента Ебрахим Раиси като неговите водачи са решени да продължат създаването на нуклеарно оръжие, твърди специалист.

63-годишният Раиси почина през вчерашния ден при злополука с хеликоптер дружно с външния министър на страната в планинската провинция Източен Азербайджан на Иран. Наречен „ Касапинът от Техеран “, президентът стана прочут с това, че институционализира брутално потушаване на несъгласието.

Въпреки че имаше спекулации за евентуална битка за власт след гибелта му, специалисти смекчиха упованията, като означиха висшия водач Али Хаменей остава безспорната власт в Иран. Но Раизи се смяташе за евентуален правоприемник на 85-годишния висш лидер.

Сър Айвър Робъртс, старши консултант на United Against Nuclear Iran и някогашен английски посланик, сподели, че гибелта на Raisi няма да наруши диктаторското ръководство на Иран. Страната продължи да финансира терористични организации в Бл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР