Очакваме краят на пандемията след по-малко от 2 години, заяви

...
Очакваме краят на пандемията след по-малко от 2 години, заяви
Коментари Харесай

СЗО: Очакваме краят на пандемията след по-малко от 2 години

Очакваме краят на пандемията след по-малко от 2 години, съобщи шефът на СЗО Тедрос Гебрейсус, представен от БГНЕС.  " В нашата обстановка има повече технологии. При повече контакти, вирусът се популяризира по-бързо, само че ние имаме технологията да го спрем. Така че имаме минуса на глобализацията и по-голямата съгласуваност, само че имаме и преимуществото на технологията. Т ака че се надяваме тази пандемия да приключи за по-малко от две години " , сподели той, сравнявайки обстановката с COVID-19 и " испанската " грипна зараза през 1918 година

Корупцията, обвързвана с здравното защитно облекло и съоръжение е равносилна на „ ликвидиране “, като лишава здравните служащи, лекуващи пациенти на COVID-19, от нужната им отбрана, съобщи още шефът на Световната здравна организация, представен от Агенция Франс Прес. 

" Ако здравните служащи работят без персонални защитни средства, те рискуват живота си и това също рискува живота на хората, на които служат ", сподели Тедрос Гебрейсус пред кореспонденти и добави:  " Това е незаконно и е ликвидиране. И би трябвало да спре. "

В същото време Световната здравна организация разгласи, че  " предлага децата на 12 и повече години да носят маски при същите условия като възрастните , изключително когато не могат да подсигуряват разстояние най-малко един метър между тях и в случай че болестта е необятно публикувана в засегнатата област "

- Националната организация за публично здраве в Гърция (EODY) обяви  209 нови случая на коронавирусни инфекции , заяви „ Катимерини “. Трима души са умряли. От 209-те нови случая 11 са били открити на граничните пунктове на страната. Общият брой на случаите в цялата страна към този момент е 8 138 хиляди, а броя на смъртните случаи е 238. Общо 29 пациенти са интубирани, а междинната им възраст е 68 години. Други 14 пациенти са изписани от интензивните отделения на лечебните заведения след сполучливо лекуване.

- Германия удостовери 2 034 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа, като общият брой доближи 232 082, заяви институтът Робърт Кох. Седем души са умряли, с което смъртните случаи към този момент са 9 267. Повече от 206 000 души са се възстановили от началото на епидемията. Ден по-рано страната удостовери 1 427 нови случая на коронавирусна зараза и седем смъртни случая.

-   Във Франция през последните 24 часа са регистрирани над 4 500 нови случая на Covid-19, оповестиха здравните управляващи. Това е вторият следващ ден, от май насам, в който летвата от 4 000 нови случая за 24 часа е прескочена.

-  Регионалните управляващи в Мадрид предлагат на популацията изолираност в регионите, които са най-засегнати от ковид, защото общият брой на случаите, диагностицирани в Испания, се е нараснал с повече от 8 000 за 24 часа.

В Ливан, к ойто е изправен пред рекордни равнища на заразяване и лечебни заведения, претъпкани от пациенти с Covid-19 и ранени от гигантската детонация на 4 август, повторната карантина, постановена от управляващите, влезе в действие в петък за повече от две седмици. Тя е съпроводена с всекидневен полицейски час от 18:00 до 06:00 часа локално време, само че тези ограничения не се ползват за квартали, наранени от смъртоносната детонация.

Публичният дълг на Обединеното кралство надвиши прага от 2 000 милиарда паунда за първи път в края на юли, поемайки разноските за ограниченията за подкрепяне на стопанската система, подхванати през последните месеци в изискванията на пандемията. През юли за първи път от 1961 година дългът съставлява над 100% от брутния вътрешен артикул (100.5%).

Пандемията от COVID-19 е погубила над 793 000 души по света от края на декември, съгласно отчет на Агенция Франс Прес въз основа на публични.

Официално са диагностицирани над 22 734 900 случаи на зараза в 196 страни и територии. Съединените щати са най-засегнатата страна със 174 290 смъртни случая. Следват Бразилия с 112 304 умряли, Мексико (59 106), Индия (54 849) и Обединеното кралство (41 403). Латинска Америка и Карибите са записали 252 233 смъртни случая, а Европа – 212 135. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР