Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да

...
Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да
Коментари Харесай

Акад. Денков пред НСОРБ: Политици се опитват да представят нещата в друга светлина. Борим се

Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да подвигаме налози. Това сподели министърът на финансите Асен Василев по време на тридесет и седмото Общо заседание на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), което се организира в София. Общото заседание ще продължи два дни, предава Novini.bg.
„ Чакаме още публично да дискутираме вашите хрумвания за фискална децентрализация. Аз не съм срещу “, сподели Василев. Проблемът там е доста неравномерното систематизиране на данъчните приходи по територията на страната, добави той.
Идеята е капиталова стратегия за общините да е устойчива и да продължи, сподели още министърът. Това, което сме говорили в Народното събрание с бюджетна комисия и с районното министерство, е тя да е вид револвираща – когато свършите с един план, да можете до лимита да го замените с нов план. Имате интерес оптимално бързо да си свършите плановете, изясни Асен Василев.
Министерският съвет одобри предходната седмица разпореждане за одобрение на спомагателен трансфер по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2024 година в размер до 400 000 000 лева за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет за 2024 година С приемането на акта средствата за финансови разноски за осъществяване на общински планове ще се дават навреме при съществуване на подготвеност за тяхната незабавна реализация и при съблюдаване на условията на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година
Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще послужи като катализатор на промените. Той ще даде редица новаторски благоприятни условия. Организацията за икономическо сътрудничество и раз съставлява една платформа за положителни практики в локалното ръководство. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на Общото заседание на Националното съдружие на общините.
Ролята на общините е доста значима за приемането на еврото. Разчитаме на вас информацията да доближи до повече хора. Разчитаме на вас да има безпроблемно и гладко приемане на еврото, заключи тя.
Искам да благодаря на общините, които са дейни. За нас тематиката за нововъведенията ще продължи да бъде водеща, съобщи Габриел.
Външният министър прикани да останем обединени. Тя акцентира, че има вяра, че дружно можем да превърнем провокации в положителни практики.
„ Ще има последователност. Ще продължим да работим дружно. Уверявам ви, че дружно с Мария Габриел ще продължим да работим все по този начин добре ”. Това съобщи мнинистър-председателят акад. Николай Денков и акцентира, че неслучайно са дружно на тази среща.
„ Борим се целите да останат същите и да ги доразвием. За страдание има политици, които се пробват да показват нещата в друга светлина. Ако няма държавно управление, нещата няма да са по-добре, тъй като няма да има бюджет, няма да има успокоение за бизнеса и хората да живеят по-добре ”, призна той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР