„Очакваме ЕК в най-кратки срокове да оповести препоръка за предоставяне

...
„Очакваме ЕК в най-кратки срокове да оповести препоръка за предоставяне
Коментари Харесай

Генчовска: България в годините е подкрепяла европейската перспектива на Украйна

„ Очакваме Европейска комисия в най-кратки периоди да оповести рекомендация за даване на статут на страна претендент за участие в Европейски Съюз на Украйна. Задействането на тази рекомендация обаче ще зависи от страните членки и готовността им да работят на висотата на упованията. Неизменна остава поддръжката ни и за европейската вероятност на Грузия и Молдова “, сподели Генчовска.

По думите й в същия този дух България постоянно е подкрепяла европейската вероятност на всички шест страни от Западните Балкани. Според нея тя е най-мощният мотор на преход към демократично ръководство и пазарна стопанска система в района.

Външният ни министър уточни, че " интеграцията сама по себе си не може да се преглежда като антидот, който е в самите полезности, в цивилизационния избор, а не в механичното институционално присъединение ".

„ Всяко ускорение на интеграционния развой следва да бъде придружено от надлежно ускорение и използване на тези полезности. Противното би могло да докара до неприемлив и всъщност гибелен компромис с европейските правила. Това включва правата на индивида, добросъседство, изграждани на лоялни партньорски и предсказуеми връзки “, сподели външният министър, представен от БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР