Очакваме до края на тази седмица първият кръг разговори да

...
Очакваме до края на тази седмица първият кръг разговори да
Коментари Харесай

Нинова: От понеделник започва обсъждане на имена за нов кабинет


Очакваме до края на тази седмица първият кръг диалози да е затворен и да се надигнем пред вас и пред обществото с подготвена управническа стратегия и законодателна рамка за идващите шест месеца. Това съобщи пред медиите ръководителят на, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в оставка след консултациите с " Демократична България " (ДБ) за сформиране на държавно управление с третия изследователски мандат.

Нинова означи, че са провели добър диалог с Демократична България, които са показали предпочитание да опитат да създадат постоянно държавно управление. Тя уточни още, че на срещата са показали предложенията на " ИТН " за допълнение на програмата.

Нинова сподели, че през днешния ден са ги получили публично и ще ги изпратят до всички, с които договарят.

Срокът, в който молим да се произнесат, е на следващия ден в края на деня, с цел да можем в края на тази седмица да затворим програмата и, дай Боже, да обявим, че имаме единогласие по политиките и по законодателната рамка, а идната седмица в понеделник да стартираме идващия кръг диалози по конструкция и състав на Министерския съвет, съобщи водачът на.

,,Мога да заявявам от името на всички, с които до момента преговаряхме, че сме единомислещи, че името на министър-председателя би трябвало да бъде подаден от първата политическа мощ " Продължаваме Промяната ". Кой тъкмо ще бъде ще беседваме от понеделник нататък``, съобщи и добави, че към момента не са обсъждали имена. 

На въпрос по кое време си слагат период за показване на кабинет, водачът на отговори, че към този момент не слагат подобен период. Тя уточни, че се намират в много комплицирана обстановка на договаряния и задачата им е доста сложна.

Не изисквайте от нас да слагаме краен период, прикани Нинова.

,,Има висока степен на единодушие и поддръжка на програмата, която ще изработим в елементи и ще представим окончателния вид. Няма съществени разминавания. Разговаряхме за КПКОНПИ и избора на Бойко Рашков и тук разминаването не е по съществото на въпроса, а по отношение на времето, не можем да държим безпределно мандата``, добави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР