Очаквам вето на мерките в Закона за извънредното положение. Дебатите

...
Очаквам вето на мерките в Закона за извънредното положение. Дебатите
Коментари Харесай

Кирилов: Очаквам вето на мерките в Закона за извънредното положение


Очаквам несъгласие на ограниченията в Закона за изключителното състояние. Дебатите бяха доста напрегнати. Трудно ми е да предвиждам какво ще измислят от Президентството, само че съм сигурен, че пробват да управляват контратеза. А във връзка с финалния резултат считам, че законодателния орган да удостовери волята си “. Това съобщи в предаването „ Здравей, България “ по Нова тв министърът на правораздаването Данаил Кирилов.

Той е на мнение, че задачата на ветото е да се опонира и да се валидира друга теза.

Данаил Кирилов разяснява и излязлата преди дни информация в медиите за възможна интервенция в сървърите на системата за систематизиране на делата във Висш съдебен съвет. Той уточни и част от рисковете от такава интервенция. „ Докладът споделя, че най-големият подобен е липса на валидация на КЕП (квалифициран електронен подпис). Следващият риск е неоторизирано прибавяне на нов съд, неоторизирана редакция на непознат съд и редакции на съдии от друго съдилище “, посочи правосъдният министър и даде образец, че от софийски съд може да се редактират имената на съдиите в хасковския и даже да ги пуснат в отпуск.

Кирилов сподели, че е провел диалог с IT специалистите на Висш съдебен съвет, които му обяснили, че не ревизират влизанията и записите в сървъра им. По думите му тези, които са влизали в системата са имали опция да редактират дейностите си. Той изясни, че няма въведени правила в законодателството за това дали манипулираните каузи би трябвало да стартират отначало.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР