Очаквам ръст на престъпността. Това заяви пред БНР ръководителят на

...
Очаквам ръст на престъпността. Това заяви пред БНР ръководителят на
Коментари Харесай

Цветан Цветанов очаква ръст на престъпността у нас

Очаквам растеж на престъпността. Това съобщи пред БНР ръководителят на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

Той се аргументира с обстоятелството, че безработицата е увеличена и над 100 000 българи са се прибрали от чужбина. Според него това значи, че стандартната престъпност ще се усили и в същото време ще се подхващат дейности за спомагателни финансови схеми и измами.

По негови думи държавното управление и Народното събрание е трябвало да подхващат дейности, с цел да бъдат употребявани и ресурсите на Министерството на защитата, с цел да може полицията да се приготви за новите провокации, които ще има след отпущането на ограниченията.

Цветанов изрази мнение, че средата за сигурност ще се трансформира в отрицателен проект. Имаме една изтощена система за сигурност в лицето на Министерство на вътрешните работи, разяснява той.

Според него в този интервал на пандемия и изключително състояние политиците не са се откроили и е липсвало рационално водачество от страна на държавното управление и на президентството. Цветанов бе безапелационен, че Бойко Борисов и Румен Радев би трябвало да загърбят персоналните си несъгласия, тъй като това въздейства неприятно върху вероятността на страната.

Той прикани политиците колкото е допустимо по-бързо да се съберат на Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

Според него, когато няма настоящ парламент, не могат да се дискутират разнообразни отзиви, посредством които да се доближи до верни решения. По негови думи изпълнителната власт неглижира Народното събрание, който няма опция да реализира парламентарен надзор.

Цветанов дефинира обстановката, в която законотворците не работят, като " кусур на политическата система ", който би трябвало да бъде отхвърлен, тъй като ще се окаже с тежки последици за бъдещето на страната.

Според него държавното управление се е справило добре със здравните ограничения, което се вижда в статистиките за броя на жертвите у нас по отношение на другите страни в Европейския съюз.

Цветанов предвижда, че положителните резултати от изключителното състояние ще бъдат за изпълнителната власт, а в случай че има неприятно, то ще бъде понесено от Националния действен щаб. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР