Очаквам пълна подкрепа от всички политически сили и бих се

...
Очаквам пълна подкрепа от всички политически сили и бих се
Коментари Харесай

Габровски каза от кого очаква подкрепа в парламента

" Очаквам цялостна поддръжка от всички политически сили и бих се радвал този кабинет да бъде определен с цялостно болшинство ", съобщи претендентът за министър-председател проф. Николай Габровски откакто показа оферти от него състав на кабинет и връчи осъществявания мандат на президента Румен Радев.

Номинираният за министър председател посочи, че страната ни разполага с извънредно лимитирано време, в което да работи за справяне с рецесията и за задачата има потребност от работещо държавно управление и парламент. Ако изгубим идващите месеци, ще имаме тежки репутационни последици и рискуваме да загубим окончателно част от европейското финансиране, акцентира той.
-->
" Изключително значимо е това, че нямаме време – не става въпрос за нереална рецесия. По редица значими въпроси решенията би трябвало да се взимат през идващите месеци. Студентските изпити са пристигнали и готови, неподготвени - ще влезем в тях ", посочи той.

Николай Габровски съобщи, че е обрисувал цели по 7 тематики, по които има болшинство в 48-ото Народно заседание, а по останалите тематики може " да има препирни сред политическите сили ".

Габровски дефинира членовете на оферти проектокабинет като високи експерти в своите области, хора с кариера, всички с управнически опит и без ярка политическа багра, които ще дадат късмет и могат да изведат България от рецесията.

Кандидатът за министър председател съобщи, че изцяло независимо е избрал състава на проектокабинета и не го е съгласувал с ГЕРБ-СДС. За същото удостовери и ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Николай Габровски нито удостовери, нито отхвърли опцията да стане номинация за министър председател на третия мандат, в случай че се стигне до подобен. Каза, обаче, че възможен трети мандат би основал условия за подмолни сделки сред партиите и това може да остави подозрения у хората.

" Потенциалният старт на Министерски съвет с трети мандат ще бъде съкрушен с приказки, с които не желая името ми да се свързва. Третият мандат е хазарт и може да докара до нови избори, което ще е злополука ", сподели Габровски.

Дори и да се съгласи да е възможна номинация на третия мандат, обаче, Габровски посочи, че ще сложи изискване за независимост и самостоятелност на дейностите му.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР