Очаква се средната работна заплата да продължи да нараства през

...
Очаква се средната работна заплата да продължи да нараства през
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: По мнение на КРИБ протестите са недопустими

Очаква се междинната работна заплата да продължи да нараства през идната година, както и растежът на Брутният вътрешен продукт. Това съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев, който дружно със синдикатите организира среща с премиера, оповестява БГНЕС

От КРИБ са безапелационни, че ще продължат да упорстват да има промени в образованието и да се преквалифицират фрагментите. Според тях митингите в страната са неприемливи и би трябвало да спрат, с цел да не се пречи на стопанската система. "Изказахме едни опасения пред държавното управление, че тези митинги, които вървят в страната от дребен брой хора, тъй като всеки може да види по малкия екран, на разнообразни места са се събрали по 30-40-50 индивида, са неприемливи. По мнение на КРИБ би трябвало да се вземат ограничения и това да не затруднява стопанската система и жителите. Не може да се блокират автомагистралите и да стопират нашите тирове, да стопират хората да се приберат в дома си ", сподели още Домусчиев.

"На българския пазар не доближават 120 000 души работна ръка. Нашето предложение е, че можем да внесем от Украйна и Молдова ", заяви на конференция водачът на КНСБ Пламен Димитров след среща с премиера в Министерски съвет.

Бизнесът е разискал и енергийните проблеми и цели, които преследва страната. Една от тематиките е идната среща в Катовице, на която ще бъде разискван Пактът на Организация на обединените нации за климата. Страната ще се съставлява от президента Румен Радев.

Синдикатите и бизнесът са безапелационни, че президентът би трябвало да отбрани ползите и запазването на българския въгледобив. Проблемите на бранша ще се разискват и другата седмица още веднъж при министър председател.

Вицепремиерът Томислав Дончев означи, че основни въпроси, като тези на енергетиката и обществената политика, се разискват и в Тристранката освен в политическите редици. Такива тематики ще бъдат регулярно на дневен ред пред обществените сътрудници и отсега нататък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР