Очаква се синдикатите да започнат национална подписка за увеличение на

...
Очаква се синдикатите да започнат национална подписка за увеличение на
Коментари Харесай

Синдикатите инициират подписка за увеличение на заплащането на нощния труд

Очаква се синдикатите да стартират национална подписка за нарастване на спомагателното възнаграждение на нощния труд. За тази цел Конфедеративния съвет на КТ " Подкрепа " ще заседава на 25 септември, оповестяват от пресцентъра на синдиката.

Ще бъде дебатирано настоящото социално-икономическо състояние в страната и идните локални избори и в този подтекст ще бъде взето решение за стартирането на национална подписка от името на българските синдикати измежду работещите в България, както и измежду жителите, за нарастване на спомагателното възнаграждение на нощния труд, ограничение на неговото полагане единствено в производства с непрекъсваем индустриален развой, смяна в механизма за сумираното пресмятане на работното време и гарантиране действителното отчитане и възнаграждение на изключителния труд.

Инициативата е продължение на дългогодишната акция на КТ " Подкрепа ", взаимно със Синдикалната федерация на чиновниците в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) и Български лекарски съюз (БЛС) , " За почтени условия и възнаграждение на нощния труд ", доразвита в партньорство с КНСБ.

Решенията от Конфедеративния съвет, както и бъдещи дейности, ще бъдат огласени пред медиите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР