Очаква се президентът Румен Радев да разпусне парламента тази седмица,

...
Очаква се президентът Румен Радев да разпусне парламента тази седмица,
Коментари Харесай

Седмица на Румен Радев, цялата нация чака президента

Очаква се президентът Румен Радев да разпусне Народното събрание тази седмица, откакто стана ясно, че партиите и обединенията би трябвало да се явят на предварителни парламентарни избори.

Предстои с декрет на президента Народното събрание да бъде необуздано публично, да бъде назначен длъжностен кабинет и да бъде оповестена дата за предварителните избори.

Началото на политическата рецесия бе сложено на 8 юни 2022 година, откакто водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов изтегли министрите си от кабинета на Кирил Петков. На 16 юни Народното събрание гласоподава оставката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, а държавното управление падна след избор на съмнение, гласуван в Народното събрание от 123 народни представители на 22 юни 2022 година, който е казус за страната. Вотът на съмнение бе импортиран от ПГ на ГЕРБ-СДС "заради икономическите провали " на кабинета „ Петков “ и бе подсилен от парламентарните групи на Движение за права и свободи, „ ИТН “ и „ Възраждане “.

След като министър председателят Кирил Петков подаде оставка на 27 юни 2022 година, президентът Румен Радев стартира съвещания с парламентарните групи за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление.

Първият изследователски мандат за сформиране на кабинет в границите на това Народно събрание президентът връчи на „ Продължаваме промяната “ на 1 юли 2022 година, като претендент за министър председател бе финансовият министър в оставка Асен Василев. След договаряния с съдружните си сътрудници, Политическа партия съумя да изготви взаимна управническа стратегия с Българска социалистическа партия и с „ Демократична България “, само че в последна сметка съумя да откри единствено 117 вместо 121 депутати, които да я поддържат. Асен Василев върна мандата несбъднат на 8 юли 2022 година

Вторият мандат бе връчен на ГЕРБ-СДС, които го върнаха незабавно, а третият президентът връчи на Българска социалистическа партия. Левицата го забави няколко дни, само че също го върна, откакто Народното събрание отхвърли 6-месечната им управническа стратегия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР