Очаква се около 3500 шофьори да получат обезщетение под формата

...
Очаква се около 3500 шофьори да получат обезщетение под формата
Коментари Харесай

Плащат компенсации на 3500 шофьори в Атина

Очаква се към 3500 водачи да получат обезщетение под формата на плащания от 2000 евро, след като останаха блокирани с часове при минусови температури на околовръстния път на Атина.

Инцидентът стана в понеделник, когато мощна снежна стихия удари гръцката столица, оповестява " Та Неа ". Околовръстният път на столицата остана затворен до четвъртък сутринта. 

Правителството изиска от компанията " Атики одос ", която ръководи автомагистралата, която свързва Атина с интернационалното летище, да изготви обстоен проект за обезщетения до събота.

Това няма да е елементарно, защото компанията споделя, че е съумяла да удостовери данните единствено за 600 транспортни средства. Твърди се, че идентифицирането на транспортните средства е спряно след преустановяване на събирането на пътни такси в 12.30 часа в понеделник. Няма налични записи от видеонаблюдение, показват от компанията.

Освен това от " Атики одос " споделят, че компенсацията от 2000 евро ще бъде изплатено при изискване, че водачите се откажат от правото си да предявят бъдещи искове.

" Катимерини " пък писа, че от министерството на превоза не приемат това искане на концесионера.

Опозиционната СИРИЗА в четвъртък внесе избор на съмнение против консервативното държавно управление поради неуспеха му в оправянето със снежната стихия.

Властите бяха принудени да активизират армията за оправянето със снежното злополучие на околовръстния път на Атина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР