Очаква се новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън да номинира

...
Очаква се новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън да номинира
Коментари Харесай

Известни са хората на ключови постове в екипа на Байдън

Очаква се новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън да номинира Антъни Блинкен за идващ държавен секретар, съобщи Асошиейтед прес, като цитира източници, осведомени с проектите на преходния му екип.

58-годишният Блинкен е служил като заместител държавен секретар и заместител консултант по националната сигурност по време на администрацията на президента Барак Обама и има близки връзки с Байдън.

Ако бъде номиниран и одобрен от Конгреса се чака той да стане водеща мощ в смяната на връзките на Съединени американски щати с останалата част от света след ръководството на Доналд Тръмп.

Освен това се чака Байдън да назначи Джейк Съливан за собствен асистент по въпросите на националната сигурност, оповестява организация Блумбърг.

Байдън ще номинира Линда Томас-Грийнфилд за представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс, като се базира на американски медии. Назначението на тъмнокожа жена и почитан посланик на този пост "има за цел да възвърне моралния дух ", съгласно новинарския портал Аксиос, който заяви първи новината.

Томас-Грийнфилд беше асистент държавен секретар при ръководството на Обама, напомня Ройтерс.

Официалното оповестяване на номинациите се чака на следващия ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР