Очаква се новите приложения да бъдат пуснати до няколко седмициFacebook

...
Очаква се новите приложения да бъдат пуснати до няколко седмициFacebook
Коментари Харесай

Facebook разработва нови приложения за своите потребители

Очаква се новите приложения да бъдат пуснати до няколко седмици
Фейсбук възнамерява стартирането на нови приложения. Гигантът при обществените мрежи споделя, че е основал екип с името „ Експериментиране с нови артикули “ (New Product Experimentation), занимаващ се с планиране, създаване и стартиране на приложения, които дават на хората „изцяло нови прекарвания с оглед развиване на общността“. Приложенията могат да варират от игри до бизнес принадлежности.

Фейсбук е формирал екипа в границите на ново сдружение с лимитирана отговорност. Организацията цели да насърчи експериментирането, позволявайки на чиновниците бързо да трансформират приложенията си или даже да ги закрият, в случай че не съумеят да изпълнят упованията, декларират от Фейсбук.

Новите приложения ще бъдат ознчени с наименованието на екипа, „NPE Team from Фейсбук.“ Някои от тях ще бъдат безвъзмездни, до момента в който други може да оферират и покупки. Очаква се през идващите седмици приложенията да бъдат качени в магазина за приложения на Apple, в Гугъл Play, както и в Интернет.

„Често започването от нулата е най-хубавият метод да се създадат най-големите открития“, декларира компанията на уеб страницата на екипа на NPE. „Ние имаме вяра, че построяването без боязън от неуспех е единственият метод за реализиране на триумф.“

Създаването на новия екип удостоверява желанието на Фейсбук за създаване на функционалности и услуги отвън главната му обществена мрежа, която е въвлечена в поредност от кавги за поверителността и сигурността на потребителите. Извън главната услуга и Messenger, Фейсбук не съумява да създаде други сполучливи приложения, които да се радват на известност. Социалната мрежа закупи приложението за шерване на фотоси Instagram и услугата за известия WhatsApp. Компанията също по този начин сполучливо копира функционалността Snapchat’s Stories, което разрешава на потребителите да разгласяват видео и фотоси, които изчезват след 24 часа.

Приложенията, създадени от екипа на NPE, биха могли да послужат като доказателство за Фейсбук, давайки на обществената мрежа информация за това какви характерности вълнуват неговите 2,38 милиарда дейни консуматори. Много от обаче остават внимателни към измененията, преди влагането на съществени вложения от страна на компанията.

Също по този начин това би могло да помогне на Фейсбук за пробутване на път на предстоящата криптовалута Libra, която евентуално ще бъде показана публично през 2020 година Възможно е Libra да бъде интегрирана като метод за заплащане в приложенията. Фейсбук към момента построява дигитален портфейл за запазване на валутата и според последните изявления на компанията, към момента е прекомерно рано да се каже дали новите приложения ще одобряват Libra.

Отворен е въпросът дали независимата тактика ще проработи. В продължение на две години Фейсбук започва самодейност, наречена Creative Labs, която предизвиква чиновниците на компанията да опитват. Тя сътвори приложението за четене на вести Paper, услугата за известия Slingshot и групови приложения за чат. Нито една от тези услуги не се понрави на потребителите и Фейсбук надлежно ги приключи. Фейсбук пусна и съперник на приложението TikTok, наименуван Lasso, само че то по този начин и не съумя да придобие задоволително известност.

Приложенията на NPE може да не бъдат разпространeни за необятната публика, оповестяват от Фейсбук. Някои от тях ще бъдат лимитирани до избрани страни според от услугата. Фейсбук не оповестява какъв брой огромен ще бъде екипът на NPE или кой ще управлява групата. Екипът включва по-малки подразделения, формирани от инженери, продуктови мениджъри и дизайнери. Той ще бъде ситуиран в централата на организацията и ще се следи от основния софтуерен шеф на Фейсбук Майк Шрьопфер.

Фейсбук оповестява, че събирането на данни ще варира според от приложението. Някои приложения могат да разрешат на потребителите да влизат посредством профилите си от обществената мрежа.

Условията за прилагане на услугите и политиката за предпазване на данните на Фейсбук ще важат за приложенията, издадени от екипа на NPE. Компанията също по този начин ще пусне „допълнителни условия“ за екипа през идващите седмици преди стартирането на новите приложения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР