Очаква се кабинетът да одобри председател на новосъздадения Съвет за

...
Очаква се кабинетът да одобри председател на новосъздадения Съвет за
Коментари Харесай

Кабинетът одобрява председател на Съвета за икономически анализи

Очаква се кабинетът да утвърди ръководител на новосъздадения Съвет за стопански разбори. Самото основаване на съвета бе утвърдено от служебния кабинет в средата на предишния месец.

Създаването на Съвета за стопански разбори е планувано в Националния проект за възобновяване и резистентност на България, обявиха от кабинета при решението за учредяването на съвета. Тогава това бе несъмнено като „ един от основните стадии, включени в графика на заплащанията, които страната може да получи по Механизма за възобновяване и резистентност при цялостно осъществяване на авансово поетите задължения, според оперативните договорености сред държавното управление и Европейската комисия “. Основната задача на съвета е да подкрепя българското държавно управление със задълбочена академична икономическа експертиза, която да бъде насочна точка при вземането на стратегически решения за смяна в политиката.

Анонсът за основаването на стопански съвет бе изработен още лятото на предходната година, а към края ѝ вицепремиерът Атанас Пеканов даде нарочна конференция, в която показа част от участниците в самодейността – изявени български и задгранични учени, като тогава бе обявено, че той ще се ръководи от Пламен Ненов, учител по макроикономика в Норвегия.

От авансово известните проекторешения обаче името му не попада, само че са оповестени влиятелни стопански издания, в които се чака членовете на съвета да имат изявления.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР