Очаква се дежурен прокурор от Софийската районна прокуратура да повдигне

...
Очаква се дежурен прокурор от Софийската районна прокуратура да повдигне
Коментари Харесай

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за мъжа, отправил заплаха за убийство към Ива Митева

Очаква се дежурен прокурор от Софийската районна прокуратура да повдигне обвиняване на арестувания за отправяне на опасност с ликвидиране против ръководителя на Народното събрание Ива Митева. Прокуратурата ще удължи ареста му със 72 часа и ще изиска непрекъснат арест за престъпно проявения, заяви bTV.

Вчера чиновници на отдел " Киберпрестъпления " в ГДБОП откриха мъжа, отправил заканата към Митева. Той е от Старозагорскo и е престъпно проявен за обири и закани. Задържаният се споделя Любомир Любомиров Яков, роден през 1995 година. Той е задържан покрай гарата в Стара Загора, в градинка, известна като сборище на наркомани. Признал, че точно той е създателят на опасността за ликвидиране.

В Министерството на правораздаването на 2 септември в 21:04 е постъпил сигнал, в който пишело: " Ще убия Ива Митева ". Според самата Митева обаче опасността е получена тази заран след 11 ч. - минути, откакто от парламентарната естрада тя разгласи, че законът за НСО, който лишава част от властта от държавна защита, е признат на първо четене. Вероятно тя е била известено тогава.

От прокуратурата пък показаха неодобрение за какво от Министерство на вътрешните работи не са ги уведомили до 17 часа през вчерашния ден.

" Заплахата е, че ще бъда убита. Ако кажа, че не се тормозих в първия миг - ще излъжа ", разяснява председателката на Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР