Очаква се броят на хората и семействата с право на

...
Очаква се броят на хората и семействата с право на
Коментари Харесай

Вдигат помощите за отопление със 100 лева

Очаква се броят на хората и фамилиите с право на енергийни помощи да се усили

От 1 юли всички пенсии за трудова активност, отпуснати до 31 декември 2021 година, се покачиха с 10 на 100. Към нараствания им размер бяха добавени COVID-19 добавките от 60 лева и самостоятелните обезщетителни добавки за хората, които са получавали такива към 30 юни. Същевременно с това помощта за отопление за идния зимен сезон ще бъде нараснала с 20 лева месечно или с общо 100 лева за интервала ноември 2022 – март 2023 година

Това е една от ограниченията на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) за поддръжка на хората и фамилиите в изискванията на повишаване на енергоизточниците. Вдигат помощите за отопление през зимата заяви Марияна Мушкова, основен специалист в дирекция Социално подкрепяне Кърджали, предава.

Очаква се броят на хората и фамилиите с право на енергийни помощи да се усили. Необходимите средства за покачването ще са 31 млн. лева и са обезпечени в бюджета на МТСП. Помощта ще се изплаща от Агенцията за обществено подкрепяне. Помощите за отопление нормално се изплащат през август и септември преди началото на отоплителния сезон.

С парите, които се изплащат едновременно, се подкрепят хората за закупуване на дърва или за сметките за електрическа енергия. Въпреки че дървата и въглищата нарастнаха в последните месеци, те остават желани средства за отопление за доста българи.

В последните 4 години енергийните помощи са се нараснали с близо 250 лв. - от 374,15 лева през 2018/2019 година до 623,55 лева за идния отоплителен сезон 2022/2023 година Повишаването им нормално е съобразено с повишаването на цената на тока за бита. Всяка година нараства и броят на хората, които имат право на тази помощ.

Една от ограниченията на Министерството на труда и обществената политика е размерът на помощта за целия отоплителен сезон се чака да стане 623,55 лева, което е с близо 20% повече спрямо предходната зима.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР