Очаква ни „зловещо“ поскъпване на такса смет , прогнозира кметът

...
Очаква ни „зловещо“ поскъпване на такса смет , прогнозира кметът
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик: Очаква ни „зловещо“ поскъпване на...

Очаква ни „ злокобно “ повишаване на такса боклук, предвижда кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на вчерашната сесия на Общинския съвет. От думите му стана ясно, че следващата година ще ни се размине, само че от 2019-та следва скок с към 20%, а от 2020 – към този момент не в проценти, а в пъти.

И все още парите за сметопочистване, транспортиране и депониране са с 1 067 276 лв. по-малко от нужната сума, демонстрира план-сметката за тези действия през 2018-та. За първите 11 месеца на тази година от такса за битови боклуци в общинската хазна са постъпили 6 392 247 лв., до края на декември заложената планирано сума е 6 450 000 лв.. Приблизително толкоз приходи се чакат и за 2018-та. Разчетите обаче демонстрират, че разноските ще са 9 129 199 лв., написа " Пазарджишка Марица ".

Кметът увери, че колкото и да е мъчно, за идната година няма да бъде повишавана такса боклук. От 2019-та обаче скокът е неминуем – по този начин ще се гарнтира обезпечаването на разноските за поддръжката на новото районно хранилище.

Още четете ТУК
тагове Тодор Попов кмет Пазарджик повишаване такса смет
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР