Очаква ни засилен поток от сирийски бежанци. Това заявипред Нова

...
Очаква ни засилен поток от сирийски бежанци. Това заявипред Нова
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната: Очаква ни засилен поток от сирийски бежанци

Очаква ни засилен поток от сирийски бежанци. Това заявипред Нова нюз някогашният министър на защитата Ангел Найденов. 

„ Мога да кажа, че в този момент към този момент се вземат нужните ограничения и се преодолява чувството за известна благосклонност и неглижиране на казуса с бежанците по българо-турската граница. Това чувство беше основано поради многочислените случаи на нелегално навлизане на българска територия и то на огромни групи от бежанци ”, безапелационен е Найденов.

По думите му в Турция има над 3 милиона сирийци и над милион афганистански бежанци. „ Предвиждам ненамаляване, а увеличение на бежанския поток ”.

Армията оказва помощ при възникването на бедствия, само че е належащо да се намерения за основаването на специализирана  конструкция за реакции при сходни рецесии, съобщи той по повод водния потоп, залял село Богдан.

„ Имаме едно непознато за този регион злополучие, както споделят експертите. Очевидно това е голяма покруса за стотици хора. Лошото е, че за следващ път не сме си взели поучения. След нещастието в село Бисер – през 2012 година, когато имаше 10 жертви, имаше покруса и в Аспарухово, където починаха 13 души. За следващ път и в този момент приказваме за непочистен корита на реките, отводнителни канали, скъсани насипи, обезлесяване ”, уточни той.

По думите му става дума за взаимна отговорност както на локалните управляващи, по този начин и на районната власт и на страната кат цяло.

„ Очакваме мощно изразената роля на страната и  своевременните ѝ и съответни дейности. Що се отнася до своевременните дейности – те сякаш наподобяват налице. Включително и като дейности на българската войска. Но това са дейности, които идват след настъпилите събития. Ако би трябвало да приказваме за нещо положително в тази ситуация е, че в този момент се размина без жертви, само че с цената на огромни опустошения ”, акцентира Найденов.

Според някогашния министър на защитата неведнъж през годините е ставало дума за основаването на профилирана конструкция за отбрана на популацията при сходни бедствия. „ Армията в този момент взе участие в осъществяване на задания по една от основите си функционалности – подкрепяне на популацията и поддръжка на националната сигурност в спокойно време. Армията преди време поддържаше към 100 модула, които се включваха при разнообразни бедствия. Сега от първия ден безусловно военните се включиха с изключение на със профилирана техника и с жива мощ. Това обаче не е задоволително и е належащо да се мисли за профилирана конструкция за реакция при бедствия ”, съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР