Очаква ни нова гореща вълна в началото на следващата седмица,

...
Очаква ни нова гореща вълна в началото на следващата седмица,
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Очаква ни нова гореща вълна следващата седмица

Очаква ни нова гореща вълна при започване на идната седмица, като в сряда се чака живакът на термометъра да доближи до 36 градуса в сряда, само че след ще има приятни температури през уикенда от порядъка на 27 градуса, заяви климатологът проф. Георги Рачев в „ Тази заран “.

Макар и постепенно се усеща, че края на август идва и наближава есента, сподели Рачев, само че означи, че този месец още веднъж е имало доста високи температури.

В италианския град Сиракуза са измерени 48,8 градуса. „ Ако международната метрологична организация го признае този връх, тъй като има подозрения в нейното премерване, това ще бъде най-високата температура в Европа от започването на температурните измервания “, сподели климатологът.

Вече излязъл новият отчет за количествата на въглероден двуокис в атмосферата и Организация на обединените нации упорства за незабавни ограничения. Според Рачев човешката активност има огромно въздействие в покачването на равнищата, а това довежда до катаклизми и пагубни прояви, които ще стават все по-чести.

Като образец Рачева даде черноморския циклон, който е предизвикал наводненията в Синоп в Турция.

Ландшафтът не може да поеме 200-300 литра дъжд на квадратен метър, означи климатологът.

Черноморският циклон ще се насочи към Керч в Крим и да провокира наводнения и там.

Какво още сподели климатологът за отчета за въглеродния двуокис, вижте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР