Обявеното вчера от премиера Кирил Петков намерение за изгонването на

...
Обявеното вчера от премиера Кирил Петков намерение за изгонването на
Коментари Харесай

Национално предателство - Костадинов опъна нервите на депутатите

Обявеното през вчерашния ден от премиера Кирил Петков желание за изгонването на 70 съветски дипломати от България увеличи напрежението в Народното събрание.

Лидерът на партия "Възраждане " Костадин Костадинов излезе с остра декларация от трибуната в Народното събрание.

По думите на Костадинов, това решение е национално изменничество. Според водача на партията, за това е виновен персонално министър председателят в оставка Кирил Петков. Костадинов съобщи, че решението е взето без глоба на Министерския съвет или Народното събрание.

Той дефинира дейностите на Петков като рискови за страната ни и прикани основния прокурор да предприеме ограничения.

Според Костадинов краткотрайното закриване на консулства сред двете страни е последна крачка преди най-тежката - разкъсване на дипломатически връзки.

От съветското посолство оповестиха за организация ТАСС, че консулските служби в София и Генералното консулство във Варна са прекратили активността си, а Генералното консулство в Русе затваря за един месец заради липса на личен състав след експулсирането на 70 съветски дипломати от страната.

"Консулската работа на посолството на Русия в България и Генералното консулство на Русия във Варна преустановяват работата си. Консулството в Русе ще спре работа в сряда и ще бъде затворено за непрекъснато в границите на един месец.

Всички, които по-рано са се свързали с съветските консулски служби в България, могат да се извърнат към посолството, когато консулската работа възобнови работата си ", съобщи пред ТАСС Филип Воскресенски, консултант в съветското посолство в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР