Обявено е бедствено положение в община Силистра, съобщиха от местната

...
Обявено е бедствено положение в община Силистра, съобщиха от местната
Коментари Харесай

Бедствено положение обявиха в община Силистра

Обявено е бедствено състояние в община Силистра, оповестиха от локалната администрация. Решението за това е взето след съвещание на Общинския спешен щаб, управляван от кмета Александър Сабанов.

Утрешният ден е разгласен за неучебен за всички учебни заведения в общината. Детските градини и ясли ще работят обикновено. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа учебните заведения ще останат затворени на следващия ден.

Във всички общини има обитаеми места без ток и вода.

По данни oт станциите към Метеорологичната обсерватория в Силистра, падналите превалявания за миналите 24 часа от дъжд и сняг в региона са с количества от 40 до 60 литра на квадратен метър.

Снежната завивка сутринта е с височина от 10 до 40 см, а най-висока е в общините Алфатар и Главиница, а най-ниска - в община Силистра.

Българска телеграфна агенция напомня, че със заповед на шефа на регионалното пътно ръководство са затворени за придвижване на моторни транспортни средства главните пътни артерии на територията на област Силистра. Изградени са пет контролно-пропускателни пункта, които не позволяват придвижване на коли отвън територията на региона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР