Обвинителният акт срещу г-н Менендес, 69-годишен демократ, който ръководи комисията

...
Обвинителният акт срещу г-н Менендес, 69-годишен демократ, който ръководи комисията
Коментари Харесай

Сенатор Робърт Менендес от Ню Джърси е обвинен в корупция

Обвинителният акт против господин Менендес, 69-годишен демократ, който управлява комисията по външни връзки на Сената, идва след дълготрайно следствие от федералните прокурори в Манхатън и съвсем шест години след процеса против него по недоказани изказвания за корупция, приключил с преустановяване на делото, заради неспособност правосъдните заседатели да реализират решение, съобщи Би Би Си.


Прокурорите споделят, че господин Менендес и брачната половинка му Надин са приели златни кюлчета и пари от трима предприемачи от Ню Джърси. Сенаторът и брачната половинка му са приели парите, с цел да " облагодетелстват държавното управление на Египет ", настояват прокурорите.


Прокурорите настояват, че господин Менендес и брачната половинка му са приели подкупи, в това число пари в брой, злато, заплащания за жилищна ипотека и първокласно транспортно средство от трима мъже от Ню Джърси: Ваел Хана, Хосе Урибе и Фред Дайбс. Те са създали това в подмяна на потреблението на въздействието и властта на господин Менендес като сенатор, с цел да защитят тримата предприемачи и да „ облагодетелстват Арабска република Египет “, съгласно обвинителния акт.


Федералните сътрудници са претърсили дома на господин Менендес и са разкрили доказателства за споразуменията за подкупи, в това число над 480 000 $ в брой, огромна част от които били „ натъпкани в пликове и скрити в облекла, дрешници и сейф “, настояват прокурорите. Агентите са разкрили първокласно транспортно средство, платено от господин Урибе, паркирано в гаража, както и 100 000 $ златни кюлчета в дома, фотоси на които са включени в обвинителния акт.

Това не е първият път, когато господин Менендес е изправен пред обвинявания за рушвет. Той беше упрекнат в Ню Джърси през 2015 година, че е приемал подкупи - в това число първокласни ваканции - от богат офталмолог във Флорида. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР