Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица Рангел

...
Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица Рангел
Коментари Харесай

Гореща новина за убиеца на Митко от Цалапица, ето какво ще го чака на летището

Обвиненият в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев ще бъде екстрадиран у нас с полет от Мюнхен на летище София довечера и ще бъде предаден на българските правосъдни управляващи.

Очаква се в четвъртъктой да бъде доведен в пловдивския следствен арест.

След като 30-годишният Рангел Бизюрев дойде у нас, прокуратурата ще би трябвало да внесе искане в Окръжния съд да му бъде взета непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Според Антоанета Николова, юрист на майката на убития Митко Атанаска Бакалова, това би трябвало да стане в най-кратки периоди. Тя чака дабъдеобезпечено присъединяване на Рангел Бизюрев в делото против близнаците Динкови, упрекнати в укривателство на тялото на Митко .

" Това е изцяло допустимо, откакто той към този момент ще бъде преведен в ареста в Пловдив и чакам на 26 март развръзка по това дело. На последващо място чакам да стартират бързи следствени дейности с оглед това, че Рангел е в страната, имам предвид новия следствен опит “,коментира юрист Николова, представена от БНР.

Според нея Бизюрев би трябвало да даде показания, а не да мълчи, тъй като неговото безмълвие ще значи, че той ще понесе по-тежки неподходящи последствия.

По думите ѝ той може да каже каква е неговата версия за нощта на 20 юли и според от това, което уточни, то ще бъде тествано от проверяващите и ще се откри дали е истина или не. Що се отнася до претенции следствен опит, юрист Николова изясни:

„ Този опит съм го поискала още предходната година, тогава прокуратурата отхвърли без никаква мотивация. Сега обаче, третият човек, за който знаем, че е бил там в тази нощ, а точно Рангел, той може да покаже къде е мястото на убийството, с цел да бъде съпоставено това с всички доказателства по делото и с обясненията на Динкови “.

След покачване на обвиняването за съзнателно ликвидиране против Бизюрев, той беше разгласен за интернационално търсене, а на 29 ноември предходната година беше арестуван в Дания. Датските управляващи го предават на България следрешение на две правосъдни инстанции.

След кацането довечера Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а в четвъртъкще бъде конвоиран до Пловдив./БЛИЦ.БГ

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР