Обвинения в унижение и незачитане на парламента и другите институции

...
Обвинения в унижение и незачитане на парламента и другите институции
Коментари Харесай

Татяна Дончева: ИТН искат да унижат всички институции


Обвинения в оскърбление и неуважение на Народното събрание и другите институции прозчвуха към „ ИТН “, по този начин, както допреди няколко месеца, звучаха към ГЕРБ и водача им Бойко Борисов. От Има Такъв Народ отхвърлиха да дебатитат и да гласоподават отхвърли на Пламен Николов да сформира държавно управление. Всички останали политически сили разясниха, че този спор е необходим, тъй като точно „ ИТН “ вкарват страната в юридически безпорядък и конституционна рецесия.

С държанието си от " ИТН " основават парламентарен проблем, разгласи от трибуната Татяна Дончева от ИБГНИ. Тя разясни, че през вчерашния ден ръководителят на Народното събрание Ива Митева от партията на Слави Трифонов е взела участие в съставянето на проекторешението, само че тази заран е отказала да го подпише. В него вместо да се запише, че Народното събрание утвърждава отдръпване на кандидатурата на Пламен Николов от " ИТН " за министър председател, попада изречението: " Мандатът за формиране на държавно управление завършва несполучливо ".

Ако задачата е да създадем страната на дреб, да създадем по този начин, че всички институции да бъдат осмени, оплюти и унижени, аз мисля, че това е пътят, добави Дончева.

Дончева прикани Ива Митева " да не се държи като болонка на някой сценарист ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР