Обвинения срещу бившия изпълнителен директор на Audi - Руперт Щадлер,

...
Обвинения срещу бившия изпълнителен директор на Audi - Руперт Щадлер,
Коментари Харесай

Прокуратурата в Мюнхен обвини бившия шеф на Audi

Обвинения против някогашния изпълнителен шеф на Audi - Руперт Щадлер, както и против още трима топ-мениджъри от компанията, бяха публично издигнати от прокуратурата в Мюнхен, оповестява уеб сайтът на ведомството.
Според заключенията на следователите, Щадлер в продължение на няколко години е знаел за потреблението на програмен продукт, който изкуствено занижава равнищата на нездравословните излъчвания на дизеловите мотори, употребявани от компанията. Бившият към този момент началник на Audi беше задържан на 18 юни 2018 година, а малко по-късно се отдръпна и от поста си. Той е бил наясно, че компанията му прави противозаконни операции, само че все пак е спрял продажбите на колите на пазарите в Европа и Северна Америка.
През октомври предходната година Audi получи санкция от 800 млн. евро поради абсурда. От тях 795 млн. евро са поради противозаконни доходи от продажби на коли с дизелови V6 и V8 мотори, а другите 5 млн. евро са поради слагането на софтуерното устройство. Това е оптималната санкция, която може да бъде наложена поради сходни дейности.
Един от ръководителите на Volkswagen AG, част от която е Audi, към този момент беше наказан поради абсурда. Бившият топ-мениджър в северноамериканското поделение Оливер Шмид получи 7 години затвор. В ареста се оказа и ръководителят на отдела за разработка на мотори на Porsche - Йорг Кернер, който също следва да се изправи пред съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР